آنچه در مورد آزمون نظام مهندسی باید بدانیم – خبرگزاری راکو | اخبار ایران و جهان

به گزارش بازرگانی خبرگزاری راکو، افرادی که اطلاعات کمی در مورد مهندسی دارند، شاید فکر کنند عضویت نظام مهندسی تنها با اتمام تحصیلات، میسر می شود؛ اما اگر کمی از قوانین نظام مهندسی سر در بیاورید، متوجه می شوید که برای عضویت نظام مهندسی باید از یک فیلتر اساسی به نام آزمون نظام مهندسی بگذرید. قبولی در این آزمون به شما کمک می کند به عنوان یک مهندس به رسمیت شناخته شوید و شرایط شغلی خود را بهبود دهید. نکات مهمی وجود دارد که به موفقیت شما در آزمون نظام مهندسی کمک می کند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با این آزمون بیشتر آشنا کنیم.

زمان و مکان آزمون نظام مهندسی

آنچه در مورد آزمون نظام مهندسی باید بدانیم

برای عضویت نظام مهندسی باید از زمان و مکان آن اطلاع یابید. این آزمون دو بار در سال برگزار می شود. بر اساس یک روال قدیمی، معمولاً این آزمون یک بار در نیمه اول سال و یک بار در نیمه دوم سال برگزار می شود. برای شرکت در این آزمون حدود دو ماه قبل می توانید برای ثبت نام اقدام کنید. آزمون نظام مهندسی معمولاً در هر استان و اغلب شهرها یا مراکز استان ها برگزار می شود و داوطلبان می توانند در نزدیک ترین مراکز امتحانی، حضور یابند. البته این موضوع قبل از برگزاری آزمون و در زمان ثبت نام مشخص می شود.

شرکت کنندگان در آزمون نظام مهندسی

شاید این سوال برای شما پیش آید که با چه مدرکی می توانم در این آزمون شرکت کنم؟ شرکت کنندگان در آزمون نظام مهندسی همگی مهندسانی هستند که از رشته های تحصیلی عمران، معماری، برق، مکانیک، شهرسازی، نقشه کشی و ترافیک فارغ التحصیل شده اند و قصد دارند در بازار مسکن به جایگاه خوبی دست یابند.

تحصیلات داوطلبان در آزمون نظام مهندسی

تحصیلات یکی از نکات مهمی است که در عضویت نظام مهندسی اهمیت می یابد. بر اساس آخرین تغییرات نظام مهندسی در سال 1403 شما پس از گذشت 3 سال از کارشناسی، 2 سال از کارشناسی ارشد و یک سال از دکتری می توانید در این آزمون شرکت کنید. یعنی بلافاصله پس از پایان تحصیلاتتان اجازه ندارید با مدرک جدیدتان در این آزمون شرکت کنید.

حیطه های آزمون نظام مهندسی

آزمون نظام مهندسی در سه حیطه اصلی نظارت، اجرا و محاسبات برگزار می شود. مدت زمان پاسخگویی به سوالات آزمون نظارت و اجرا معمولاً 150 دقیقه و سوالات آزمون محاسبات 210 دقیقه است. آزمون نظارت و اجرا معمولاً در یک روز برگزار می شوند؛ اما آزمون طراحی و محاسبات در روز بعد برگزار می شود.

قبولی در آزمون نظام مهندسی

جالب است بدانید که شرط قبولی در آزمون نظام مهندسی کسب نمره 50 از 100 است. در این آزمون هیچ امتیاز یا رتبه ای اهمیت ندارد. تمامی داوطلبان برای این که به عنوان یک مهندس به رسمیت شناخته شوند و عضویت نظام مهندسی را اخذ کنند، موظف به کسب نمره 50 هستند. یعنی باید به نصف سوالات پاسخ صحیح دهند. پس رتبه شما در مقایسه با دیگر شرکت کنندگان، اهمیتی در قبولی شما نخواهد داشت.

شانس قبولی در آزمون نظام مهندسی

آنچه در مورد آزمون نظام مهندسی باید بدانیم

موسسات مختلف در مورد شانس قبولی در آزمون نظام مهندسی صحبت های زیادی می کنند. مهندسان و مدیران زیادی عقاید متفاوتی در مورد شانس قبولی در این آزمون دارند. اما طبیعتاً شانس قبولی در آزمون نظارت و اجرا بالاتر است. به طوری که بر اساس آمارهای قبولی، در آزمون نظارت و اجرا از هر 100 نفر 30 الی 40 نفر قبول می شوند؛ اما در آزمون طراحی و محاسبات از هر 100 نفر تنها 3 الی 5 نفر موفق می شوند به 50 درصد سوالات پاسخ صحیح دهند.

اعتبار و ارزش قبولی در آزمون نظام مهندسی

شنیدن این که احتمال قبولی در آزمون نظام مهندسی چندان هم بالا نیست، بسیاری از فارغ التحصیلان را مایوس می کند. اما چه چیزی باعث می شود که هر بار تعداد زیادی برای شرکت در این آزمون ثبت نام کنند؟ قبولی در آزمون نظام مهندسی موجب به رسمیت شناخته شدن شما در جامعه مهندسان می شود. شما می توانید حق امضا بگیرید و در بسیاری از شرکت ها، دفاتر فنی، موسسات و … مشغول به کار شوید. به علاوه، با قبولی در این آزمون، اختیاراتی به شما داده می شود که به پایه و درجه شما بستگی دارد. اعتبار پروانه اشتغال نظام مهندسی 3 سال است.

درجه پروانه اشتغال نظام مهندسی

با قبولی در آزمون نظام مهندسی، نه تنها حق عضویت نظام مهندسی را کسب می کنید، بلکه می توانید بر اساس تجربه خود اختیارات و شرایط بهتری داشته باشید. سازمان نظام مهندسی به مهندسان باتجربه و متخصص تر اعتبار بیشتری می دهد و آن ها را از بقیه مهندسان جدا می کند. به عبارت دیگر، شما می توانید بر اساس سابقه عضویت در نظام مهندسی، شرایط شغلی بهتری داشته باشید. بر اساس تغییرات نظام مهندسی در سال 1403 و مطابق با ماده 11 آیین نامه اجرایی این سازمان، پس از گذشت 4 سال از تاریخ اخذ پایه 3 نظام مهندسی، شما می توانید به پایه 2 ارتقا پیدا کنید و پس از 5 سال می توانید از پایه 2 به پایه 1 برسید. پس از پایه 1 می توانید به درجه مهندس ارشد برسید که نتیجه سال ها زحمت و تجربه است!

آزمون جزوه باز!

آزمون نظام مهندسی به صورت جزوه باز است. شما هیچ محدودیتی نخواهید داشت و می توانید هر کتاب یا جزوه ای به همراه خود داشته باشید. فقط باید بتوانید به 30 سوال از 60 سوال آزمون پاسخ صحیح دهید! البته جزوه باز بودن آزمون نظام مهندسی به دلیل سخت بودن یا پیچیده بودن سوالات نیست. جزوه باز بودن این آزمون، بیشتر به این دلیل است که سوالات از قوانین نظام مهندسی و مباحث مقررات ملی ساختمان و دیگر کتب مرجع طراحی می شوند.

جمع بندی

شرکت و قبولی در آزمون نظام مهندسی، لازمه عضویت نظام مهندسی است. قبولی در این آزمون چندان هم دشوار نیست و با کسب تجربه و تلاش و مطالعه به دست می آید. این آزمون معمولاً دو بار در سال برگزار می شود. به گزارش سایت خبری آی ساختمان isakhteman.ir اغلب شرکت کنندگان معمولاً در آزمون نظارت و اجرا شرکت می کنند که شانس قبولی در آن بیشتر بوده و به نسبت آسان تر است.

سایت خبری آی ساختمان یک منبع معتبر و جامع برای اخبار و اطلاعات مرتبط با عرصه ساخت و ساز، معماری، شهرسازی، و مسکن است. این سایت یک منبع اطلاعاتی برای مهندسان عمران، معماران، شهرسازان، توسعه دهندگان، و تمامی افراد علاقه مند به دنیای ساختمان است.

اگر می خواهید از اخبار روز نظام مهندسی و ساختمان در ایران و سراسر دنیا باخبر باشید، به سایت آی ساختمان مراجعه کنید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری راکو در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آنچه در مورد آزمون نظام مهندسی باید بدانیم – خبرگزاری راکو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آنچه در مورد آزمون نظام مهندسی باید بدانیم – خبرگزاری راکو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.