آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال مبانی و اصول اولیه

فلسفه تحلیل تکنیکال

به طور کلی می‌توان ادعا کرد بر اساس 3 اصل مهم تشکیل شده است:

  • تکرار تاریخ: با بررسی قیمت‌های پیشین قیمت‌های آتی انواع دارایی از جمله ارز دیجیتال را پیش بینی می‌کند. به عبارتی تاریخ تمایل به تکرار شدن دارد.
  • حرکت قیمت بر اساس روند: مشابه قانون اول نیوتون در فیزیک، قیمت‌ها نیز تمایل دارند تا روند فعلی خود را بدون تغییر حفظ کنند.
  • انعکاس حوادث در قیمت: اساس آنالیز تکنیکال یک جمله است: “همه چیز در قیمت لحاظ شده است.” این جمله به خوبی نشان می‌دهد تمامی اتفاقات سیاسی، جغرافیایی، اجتماعی و غیره روی قیمت نهایی تاثیر گذار هستند.

با وجود آموزش رایگان تحلیل ارز دیجیتال این که فلسفه تحلیل فاندامنتال و تکنیکال متفاوت است، اما هر دو به دنبال یک هدف مشترک هستند. در واقع هر دو برای پیش بینی روند قیمت استفاده می‌شوند، با این تفاوت که روش هر یک منحصر به فرد است. تکنیکال نوسان قیمت را برای پیش بینی قیمت کافی می‌داند، در حالی که برای فاندامنتال یافتن چرایی و علت این نوسانات نیز مهم است.

روندها

شناسایی انواع روند نیز برای یادگیری تحلیل تکنیکال ارز دیجیتالبسیار حیاتی است. ابزارهای مختلف مانند چارت، الگو، سطوح حمایت و مقاومت، اندیکاتور، اسیلاتور و غیره همگی برای تشخیص صحیح روند مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین اگر می‌خواهید ترید موفقی داشته باشید، یادگیری روندها در بازار ارز دیجیتال یک الزام اساسی خواهد بود.

به طور کلی 3 نوع روند وجود دارد:

  • صعودی: روند صعودی که به بازار گاوی (Bullish Run) نیز معروف است، به تعدادی موج بالارونده متصل می‌باشد. این روند نشانگر میزان تقاضای بالا یا افزایش خرید بر عرضه و فروش است.
  • نزولی: روند نزولی هم بازار خرسی (Bear Run) نام گرفته که از تعدادی موج پایین رونده ایجاد می‌شود. در چنین روندی فروش بر خرید و تقاضا غلبه می‌نماید.
  • خنثی: تعادل میان عرضه و تقاضا حاکی از بازار خنثی است. در چنین بازاری هم موج صعودی وجود دارد و هم موج نزولی، اما قیمت قادر نیست از سقف یا کف عبور کند.
  • سطوح حمایت و مقاومت

هر زمان تمایل به فروش یا خرید بر فشار خرید یا فروش غلبه کند، قیمت به صورت صعودی یا نزولی افزایش یا کاهش می‌یابد. دقت کنید این سطوح می‌توانند به یکدیگر نیز تبدیل شوند، به این جهت به آن‌ها سطوح بازگشتی نیز گفته می‌شود. تشخیص هر یک از این سطوح نیاز به روانشناسی خاصی دارد.

انواع چارت ها و نمودارها

چارت‌های مختلفی برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال وجود دارد. نمودار میله‌ای، نمودار خطی و حتی نمودار شمعی از جمله چارت‌های شناخته شده هستند که هر یک کاربردهای خاص خود را دارند. با این حال چارت کندل استیک پرطرفدارترین نمودار در میان تریدرها است. از سوی دیگر اطلاعات هر نمودار در مقیاس‌های مختلفی ارائه می‌شود. محاسبات لگاریتمی و حسابی هر یک در نمودارها کاربر خاص خود را دارند.

اگر سقف‌ها و کف‌های قیمتی ایجاد شده را به هم وصل کنیم، نمودار خط روند ایجاد می‌شود. البته برای تایید اعتبار این خطوط باید به معیارهایی مانند میانگین فاصله نقاط، تعداد برخوردها، طول خط و همچنین حجم معاملات توجه کنید. البته توضیح مفصل درباره خط روند و نحوه تعیین روند نزولی و صعودی بحث مفصلی بوده و از عهده این مقاله خارج است.

  1. الگوهای نموداری و چارت ها در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

کانال قیمت

کانال قیمت از جمله الگوهایی است که در آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای رسم این کانال ابتدا باید به روند صعودی یا نزولی دقت کنید. به عنوان مثال در روندی که صعودی است، خط روند اصلی را رسم کرده و در ادامه یک خط موازی آن بالای قیمت رسم می‌کنیم. خط ثانویه باید طوری رسم شود که کندل ها بین این دو خط قرار گرفته باشند. در روندهای نزولی نیز همین قضیه تکرار می‌شود، به عبارتی ابتدا خط روند اصلی را رسم می‌کنیم و سپس به موازات آن یک خط پایین قیمت ها رسم می‌نماییم. در شکل پایین نمونه‌ای از یک پترن کانال قیمت نزولی را مشاهده می‌کنید.

هر سرمایه گذار و تریدری می‌تواند از این الگو برای تشخیص نقاط ورود و خروج استفاده کند. البته اعتبار این پترن به 2 عامل مهم بستگی دارد:

  • عمر بیشتر کانال
  • تعداد دفعات برخورد قیمت با دو خط اصلی و کانال

الگوی پرچم

دقت کنید که شیب این پترن بایستی بر خلاف جهت روند باشد. به عبارتی در روندهای صعودی، شیب پایین و در روندهای نزولی شیب به سمت بالا باشد.

الگوی مثلث افزایشی، کاهش و متقارن

  • افزایشی (Ascending)
  • کاهشی(Descending)
  • متقارن  (Asymmetric)

این الگو از جالب‌ترین پترن‌های تحلیل تکنیکال است، چرا که می‌تواند هر دو نقش ادامه دهنده و بازگشتی را به عهده بگیرد. همچنین مثال‌های نقض زیادی برای هر حالت وجود دارد. توجه کنید در مدل مثلث افزایشی ضلع پایینی رو به بالا و دارای شیب مثبت و ضلع بالایی به صورت افقی ظاهر می‌شود.

در مدل مثلث کاهش نیز ضلع پایینی به حالت افقی درآمده و ضلع بالایی به صورت مورب با شیب منفی ایجاد می‌شود.

در نهایت در مثلث متقارن اضلاع از دو خط روند شیب دار و همگرا (یکی نزولی و دیگری صعودی) تشکیل می‌شوند.

یادگیری و شناخت دقیق هر یک از الگوهای مثلثی می‌توان سخت و کمی پیچیده باشد. با این حال این پترن در روند تحلیل تکنیکال بسیار مفید است.

الگوی سر و شانه معکوس

در الگوی سر و شانه سقف، 3 سقف قیمتی دیده می‌شود که سر الگو در بالاترین نقطه قرار خواهد گرفت. در این پترن نیز دو سقف قیمتی دیگر نقش شانه‌ها را بازی کرده و پس از شکست خط گردن قیمت به احتمال فراوان دچار ریزش خواهد شد.

الگوی کف و سقف دوقلو

کف دوقلو و سقف دوقلو نیز از جمله الگوهای مشهور تحلیل تکنیکال هستند. هر زمان قیمت در آخر روند یا موج نزولی با کاهش قیمت متوقف شده و به سطوح حمایتی برسد و پس از افزایش قیمت به همان سطح حمایت قبلی بازگردد، یک الگوی کف دوقلو (Double Bottom) شکل گرفته است. از آنجا که در این پترن دو کف حمایتی ایجاد شده است، به همین خاطر به آن کف دو قلو گفته می‌شود. ناگفته نماند این الگو به 4 مدل مختلف دیده می‌شود:

  • آدم آدم
  • آدم حوا
  • حوا آدم
  • حوا حوا

در شکل زیر یک مدل از الگوی حوا آدم کف دوقلو را می‌بینید. آدم یا حوا بودن با توجه به کف ها مشخص می‌شود. چنانچه کفی نوک تیز (V شکل) باشد، آدم خواهد بود و اگر گرد و عریض (U شکل) باشد، حوا نام می‌گیرد.

تا اینجا در آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال با الگوی کف دوقلو آشنا شدید. به این جهت یادگیری الگوی سقف دوقلو (Double Top) می‌تواند بسیار ساده باشد. این دو الگو دقیقا عکس هم هستند. همچنین برای Double Top نیز مشابه همتای خود 4 حالت مختلف وجود دارد.

الگوی فالینک وج و رایزینگ وج

رایزینگ وج (Rising Wedge) یا کنج صعودی را با یک تفاوت می‌توان مشابه فالینگ وج تصور کرد. تنها تفاوت آن این است که شیب خط روند صعودی است. در این پترن نیز احتمال شکست هم رو به بالا و هم رو به پایین هست، اما احتمال شکست رو به پایین آن بیشتر است. به این دلیل می‌توان آن را جزوی از پترن‌های بازگشتی دانست.

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال مبانی و اصول اولیه" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال مبانی و اصول اولیه"، کلیک کنید.