هشدار آژانس بیماری های اروپا درباره کاهش واکسیناسیون کودکان
آژانس بیماری های اروپا هشدار داده است مرگ های قابل پیشگیری در اتحادیه اروپا در بحبوحه کاهش واکسیناسیون رو به افزایش است و کودکان خردسال را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد.
به گزارش راکو، مقامات مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری (ECDC) داده های جدیدی را منتشر کردند که روند صعودی موارد ابتلا به سرخک و سیاه سرفه را طی سال گذشته میلادی (2023) در این قاره تایید می کند.
حداقل پنج نفر در کشورهای اتحادیه اروپا بین مارس 2023 تا پایان فوریه 2024 به دلیل سرخک جان خود را از دست دادند و همه این موارد فوتی در رومانی بوده است. این در حالی است که داده ها نشان می دهد موارد سیاه سرفه در اتحادیه اروپا در سال های 2023 و 2024 نسبت به دو سال قبل بیش از 10 برابر افزایش یافته است.
کودکان زیر 12 ماه نیز بیشتر در معرض خطر هستند. در اکثر کشورهای اتحادیه اروپا، کودکان تا یک سالگی واکسن سرخک را دریافت نمی کنند. در رومانی که بدترین شیوع این بیماری را تجربه کرده است، آخرین آمار نشان می دهد تنها 71 درصد از جمعیت، دومین واکسن سرخک را دریافت کرده اند.
هم سیاه سرفه و هم سرخک به راحتی گسترش می یابند و برای جلوگیری از شیوع آن به سطوح بالای واکسیناسیون نیاز است.
اما طبق آخرین داده های سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال 2022، تنها چهار کشور اتحادیه اروپا – مجارستان، مالت، پرتغال و اسلواکی – پوشش 95 درصدی را برای دو دز واکسن سرخک گزارش کردند.
برخی از کشورها از جمله اتریش، دانمارک و نروژ پیشرفت ثابتی داشته اند اما برخی دیگر بیشتر از این هدف عقب می مانند.
به گزارش «پلیتیکو»، رومانی یکی از کشورهایی است که در سال گذشته با شیوع گسترده سرخک دست و پنجه نرم کرده است. 4594 مورد ابتلا به این بیماری از مارس 2023 تا فوریه 2024 گزارش شده است.
پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در سطح جهانی، یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-19 نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.
سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.
این بیماری درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می شود. برخی تحقیقات هم تاثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علایم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده است.
برخی افراد هم ممکن است به سینه پهلو و بیماری های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری ها برایشان تجویز خواهد شد.
به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به طور میانگین 14 روز است و چهار روز پس از بروز راش ها قابلیت سرایت دارد.
عوارض عفونت سرخک در 30 درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند باعث نقص ایمنی ثانویه موقت شود. اکثر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.
با توجه به عفونی بودن سرخک، ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.
پایان خبر راکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدار آژانس بیماری های اروپا درباره کاهش واکسیناسیون کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدار آژانس بیماری های اروپا درباره کاهش واکسیناسیون کودکان"، کلیک کنید.