قانون پولشویی بالای سر درآمدهای مشکوک در سال آینده

قانون پولشویی بالای سر درآمدهای مشکوک در سال آینده

رییس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی گفت: سال آینده ضمن آنکه درآمدهای مشکوک را رصد می کنیم، از افراد می خواهیم با تشکیل پرونده مالیاتی، سطح فعالیت اقتصادی خود را اعلام کنند. اگر بیشتر از حجم فعالیتی که اعلام می کنند درآمد کسب کنند به عنوان پولشویی در نظر گرفته خواهد شد.

هادی خانی با حضور در غرفه راکو در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های کشور اظهار کرد: مرکز توسعه مالی بر اساس قانون، دبیرخانه شورای عالی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم هم است. این شورا از هفت عضو کابینه دولت، رییس سازمان اطلاعات سپاه، نماینده رییس قوه قضاییه، نماینده بازرسی کل کشور، نماینده دادستان کل کشور و نمایندگان مجلس تشکیل شده است.

وی افزود: هدفی که مرکز در قانون و شورای عالی مبارزه با پولشویی دنبال می کند تدوین و ابلاغ شاخص ها، معیارها و برنامه های اقدام در جهت شناسایی گلوگاههای پولشویی، جرایم منشا پولشویی و مبارزه با این جرایم با هدف کلی مبارزه با فساد است.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: هر فسادی که اتفاق می افتد ختم به یک پول کثیف یا درآمد نامشروع می شود. مهمترین شیوهای که در دنیا مرسوم است و در قانون کشور مانیز پیش بینی شده این است که اجازه استفاده شخص فاسد از پول کثیف را ندهیم و در این صورت خود به خود انگیزه فساد کاهش پیدا می کند.

خانی بیان کرد: در حوزه هایی مثل قاچاق مواد مخدر، قاچاق سلاح، قاچاق انسان، ارتشا و غیره پولشویی اتفاق می افتد. در واقع هر اقدام مجرمانه ای که با هدف دسترسی به عواید نامشروع انجام شود ذیل پولشویی قرار می گیرد.

رییس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی گفت: برای اجرای کامل قانون مبارزه با پولشویی، دستگاهها و بخشها بر اساس میزان ریسکی که دارند تقسیم بندی شدند. دستگاههایی مثل صنعت بیمه، صنعت بانک، گمرک، مالیات، وزارت صمت و افرادی که با طیف گسترده ای از فعالان اقتصادی طرف هستند بر اساس شاخصهایی که مرکز اطلاعات مالی به آنها اعلام می کند رصد جرایم مالی را انجام می دهند. هرجا تمرکز پول باشد مثل نظام بانکی ما اولویت دارد.

وی با بیان اینکه در یک سال گذشته 80 شاخص شناسایی معاملات مشکوک را به بانکها اعلام کرده ایم افزود: نزدیک به 160 شاخص ارزیابی عملکرد بانکها را ابلاغ و رتبه بندی بانکها را انجام دادیم و به طور کامل نظام بانکی را در اجرای کامل قانون مبارزه با پولشویی رصد می کنیم.

خانی تاکید کرد: بانکهای اطلاعاتی ما در یک سال گذشته کامل شده و سامانه های هوشمند تقاطع گیری هم ایجاد کردیم. کار مهم دیگر که برای اولین بار در کشور انجام شد انعقاد یک تفاهم نامه پنج جانبه بین مرکز اطلاعات مالی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، قوه قضاییه و پلیس امنیت اقتصادی بود. در این راستا ظرفیتهای اطلاعاتی، تخصصی، انسانی و زیرساختی را به طور مشترک در راستای شناسایی و برخورد با معاملات مشکوک پولشویی به اشتراک گذاشتیم. این معاملات می تواند از هر نوعی شامل مسکن، خودرو، ارز و سایر حوزه ها که استعداد جرایم پولشویی را دارند باشد.

به گفته خانی، امروز بالغ بر 1000 پرونده مبارزه با پولشویی در دستگاه قضایی تحت پیگرد قرار دارد. که یک مفسد اقتصادی می خواهد سرویس و خدمات دریافت کند با محدودیت مواجه می شود؛ در حالی که قبلا این محدودیت ها را نداشت. در حال حاضر هزینه فساد را افزایش داده ایم.

رییس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی درباره برنامه های سال آینده اظهار کرد: سال آینده سطح فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی را تعیین می کنیم و بنا را بر خوداظهاری می گذاریم. بدین صورت که از افراد حقیقی و حقوقی می خواهیم با تشکیل پرونده مالیاتی، سطح فعالیت اقتصادی خود را اعلام کنند. درآمد آنها را از طریق بانک رصد می کنیم اگر بیشتر از حجم فعالیتی که اعلام می کنند درآمد کسب کنند به عنوان پولشویی در نظر گرفته خواهد شد. بر این مبنا حتما افراد درآمد خود را به صورت واقعی اعلام می کنند.

پایان خبر راکو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قانون پولشویی بالای سر درآمدهای مشکوک در سال آینده" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قانون پولشویی بالای سر درآمدهای مشکوک در سال آینده"، کلیک کنید.