3 عامل مهم در شکل گیری شخصیت محمد رضا سنگری
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد؛
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در آیین بزرگداشت محمدرضا سنگری را تکریم علم و ادب دانست و گفت: تربیت خانوادگی، تعالی مسجدی و فضیلت یافتگی در ساحت اخلاق و ادب سه عامل موثر در شکل گیری شخصیت دکتر سنگری است.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری راکو، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری که شامگاه پنج شنبه 13 اردیبهشت ماه در حسینیه ثارالله دزفول برگزار شد، ضمن تبریک هفته معلم گفت: خدا را شاکرم که این نشست حکمت بنیاد برگزار شد تا از اندیشمندی متفکر، ادیبی متخلق، فرزند دیار مقاومت؛ دکتر محمدرضا سنگری تکریم کنیم تا با این تکریم، یک حرکت تمدنی داشته باشیم. باید بگویم شاید بیش از یک سال از ایشان خواهش می شد که این مجلس تکریم را بپذیرند و ایشان نمی پذیرفت. عرض کردم این تکریم فقط تکریم شما نیست، تکریم علم و ادب است. از کار های تمدنی است که نسل جوان و نوجوان از آن درس می گیرند.
وی اظهار کرد: همه شما آقای دکتر سنگری را می شناسید و از وعظ و منبر ایشان بهره می برید. بیش از نیم قرن در ترویج معارف اسلامی و عاشورایی تلاش می کند. مداحان و ذاکران کشور به ویژه استان خوزستان از اشعار و آثار ادبی ایشان بهره برده اند. اهل جبهه و جنگ بود. فرماندهان و رزمندگان از دانش او درس می گرفتند. یک شخصیت فعال فرهنگی از قبل از انقلاب بود. با گروه منصورون ارتباط داشت، به ویژه با شهید حجت الاسلام سبحانی که تاثیری خاصی بر شخصیت ایشان گذاشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: معلم و مدرس آموزش و پرورش و دانشگاه های مختلف بوده و هست. مولف کتب درسی زبان و ادبیات فارسی، فعال مطبوعاتی و مولف ده ها کتاب و عاشوراپژوهی و تبیین گر ادبیات انقلاب و ادبیات پایداری و در راس همه اینا ولایت مداری است.
استاد خسروپناه گفت: گوشه ای از دستاورد های این عالم را عرض کردم، اما سوال مهم اینجا مطرح است که چه اتفاقی می افتد که استاد سنگری شکل می گیرد؟ بی تردید عواملی نقش دارد. سه عامل مهم را نام می برم که در ساخت هویت و شخصیت دکتر سنگری موثر بوده و می توانند برای ما نیز نقش آفرین باشند.
وی ادامه داد: عامل اول تربیت خانوادگی است. انسانی که بر سر سفره پدر و مادری متدین که رعایت حلال و حرام کنند و با عالمان زمانه خود ارتباط داشته باشد، این چنین پرورش می یابد. استاد سنگری فرزند استاد حاج غلامحسین سنگری است که افتخار داشتم دو، سه سالی در معیت ایشان از محضر آیت الله مدرسیان در مدرسه آیت الله معزی بهره ببریم. مرحوم حاج غلامحسین سنگری که عمر بابرکت داشت، انسانی خلیق، معلمی دلسوز و متشرع بود. پدر و مادری این گونه فرزندی مانند دکتر سنگری تربیت می کنند. تربیت خانوادگی اصل و اساس است. این خیلی مهم است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: عامل دوم، تعالی مسجدی است. آقای دکتر سنگری در مسجد رشد کرد. هم خود در مسجد رشد کرد و هم تعالی بخش اهل مسجد بود. مسجد را فراموش نکنید. بچه های خود را به مسجد رفتن تشویق کنیم. جلسات قرایت قرآن را که امتیاز ویژه شهرستان دزفول است، قدر بدانیم.
استاد خسروپناه گفت: عامل سوم فضیلت یافتگی در ساحت اخلاق و ادب است. این عنوان «ادیب دزفول» که برای این برنامه انتخاب شده، معمولاً در ذهن ما شخص شاعر و ادیب به معنی خوش سخن را می آورد. اما ادب، یک مفهوم بسیار متعالی است. اگر درست فهمیده باشم فرق ادب و اخلاق این است که اخلاق، ملکات فضیلت محور درونی است. کسی که ملکه ویژگی های مثبت و فضایل را داشته باشد، انسان متخلقی است، اما انسانی که این فضیت درونی را در ظاهر هم بروز می دهد؛ نه فقط خوش سخن باشد، خوش خلق هم باشد، حرمت دیگران را حفظ کند، نسبت به دیگران خوش نیت باشد، در این صورت انسان با ادبی است.
وی گفت: ادب یک رزق متعالی و نعمت الهی است. اگر کسی آن را نداشته باشد محروم است. به فرموده امیرالمومنین (ع) ادب، کمال انسان است. خداوند سبحان وقتی انبیا را معرفی می کند از آنها به ادب یاد می کند. معصوم می فرماید دوست دارم شعیان ما انسان های عاقل، فهیم، فقیه، حلیم و ادیب، اهل مدارا، صبر و صدق باشند. ویژگی دکتر سنگری این است که این ادب هم در خوش کلامی او نمایان است و هم در خوش رفتاری او. این زاییده اخلاق است. ادب زاییده اخلاق است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آقای دکتر سنگری بیش از 50 جلد کتاب نوشته است، کتابی به اسم «آیینه دارن آفتاب» دارد که زیست نامه اصحاب امام حسین (ع) است. آقای دکتر سنگری در این کتاب روی چه ویژگی هایی از اصحاب امام دست گذاشته است؟ معرفت و فهم عمیق، آزادگی، تولی و تبری، صبوری، شجاعت و دلاوری، ایثار و پاکباری، شیفتگی به عبادت، غیرتمندی و صلابت، عزت و نفوذ ناپذیری، موقعیت شناسی و روشنگری. چرا آقای سنگری این مفاهیم را از اصحاب کشف می کند؟ عمده این ویژگی ها فضایل است. چون این شخصیت، با عمق وجود دریافته اگر انسان فضیلت اخلاقی داشته باشد، یار امام می شود. در مقابل «آیینه شکنان» که نام کتاب دیگر او است، پژوهش تاریخی درباره شخصیت هایی است که مقابل امام حسین (ع) ایستادند. ویژگی اینها چیست؟ طمع، حرص، حرام خواری، رشوه گیری، جهل، حسادت، کینه توزی، سنگدلی، خود بزرگ بینی. همه اینها رذیلت است. یعنی ایشان در آثار عاشوراپژوهی خود به یک پیام اساسی اشاره دارد. آن پیام کلیدی این است فضایل اخلاقی، انسان را یار امام می کند و رذایل اخلاقی انسان را بار امام می کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "3 عامل مهم در شکل گیری شخصیت محمد رضا سنگری" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "3 عامل مهم در شکل گیری شخصیت محمد رضا سنگری"، کلیک کنید.