علت ابتلا به سرطان سینه چیست؟
آفتاب نیوز :
سرطان سینه انواع مختلفی دارد و رایج ترین نوع آن در مجاری شیر «داکتال کارسینوم» به وجود می آید. هر فردی حتی آقایان هم ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند، اما با وجود تفاوت هایی که بین آقایان و خانم ها وجود دارد، درمان برای هر دو جنسیت تقریباً مشابه است. در این گزارش علت ابتلا و راه تشخیص و درمان این بیماری را بررسی خواهیم کرد.
سرطان سینه چگونه شکل می گیرد؟
طبیعتاً سلول های سرطانی مانند سلول های طبیعی رفتار نمی کنند. این سلول ها با گذشت زمان، توده ای به نام تومور اولیه را تشکیل داده و در بافت های اطراف رشد می کنند و تبدیل به سرطان می شوند. همچنین برخی از سرطان های سینه تهاجمی هستند و از محل ابتدایی توده اولیه، به بافت ها و یا غدد لنفاوی مجاور گسترش پیدا می کنند. سرطانی که گسترش یافته باشد، متاستاز نامیده می شود.
در این فرآیند، سلول های سرطانی از اولین تومور «تومور اولیه» جدا می شوند و از طریق عروق خونی یا لنفاوی به نقاط دوردست می روند. هنگامی که سلول های سرطانی در مکان های دیگر قرار می گیرند، ممکن است تومور های ثانویه را تشکیل دهند.
تقریباً سرطان سینه می تواند به هر جایی از بدن متاستاز دهد؛ اما در اغلب موارد به استخوان ها «ستون فقرات» و سایر اعضای بدن «ریه ها، کبد، مغز یا غدد لنفاوی» گسترش خواهد یافت؛ بنابراین تشخیص زودهنگام و درمان به موقع این بیماری بسیار مهم است.
علت ابتلا به سرطان سینه چیست؟
ابتلا به سرطان می تواند دلایل متعددی داشته باشد. ژنتیک، افزایش سن، باروری در سن بالا، استفاده طولانی مدت از دارو های ضد بارداری، ورزش نکردن و کم تحرکی، اضافه وزن، رژیم غذایی نادرست، مصرف الکل و دخانیات و… از جمله مهم ترین دلایل ابتلا به سرطان سینه هستند.
سرطان سینه چه علایمی دارد؟
وجود هرگونه مشکلی در عملکرد صحیح بدن، دارای علایمی است که باید به آن توجه کرد. سرطان که ناشی از عملکرد نادرست و غیر طبیعی سلول های بدن است، در طولانی مدت نسبت به نوع و ناحیه مبتلا به سرطان علایم مختلفی را از خود نشان می دهد. احساس توده در داخل سینه و یا زیر بغل، تفاوت سایز بین دو سینه، تغییر شکل در سینه ها، ترشح مایعات و چرک و خون از نوک سینه، تغییر در رنگ و اندازه نوک سینه، مشاهده تو رفتگی یا برآمدگی در نوک سینه، تغییر در پوست سینه، احساس درد در بافت سینه، خارش در نوک سینه، سوزش در نوک سینه، پوسته پوسته شدن نوک سینه از جمله علایم ابتلا به سرطان سینه «درخانم ها و آقایان» است.
آزمایش های مورد استفاده برای تشخیص سرطان سینه
افراد باید بلافاصله پس از مشاهده علایم ابتدایی به پزشک متخصص سرطان سینه مراجعه و با انجام آزمایش های لازم روند درمان بیماری خود را طی کنند. برخی از این آزماش ها عبارتنداز:
معاینه بالینی: معاینه بالینی سینه، یک روش تشخیصی اولیه برای ارزیابی بافت و توده های سینه است که توسط پزشک انجام می شود.
ماموگرافی: ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی از سینه است که معمولاً برای غربالگری سرطان سینه استفاده می شود. معمولاً اگر ناهنجاری در ماموگرافی غربالگری تشخیص داده شود، پزشک یک ماموگرافی تشخیصی را برای ارزیابی بیشتر آن ناهنجاری توصیه می کند.
سونوگرافی سینه: در سونوگرافی از امواج صوتی برای تولید تصاویری از ساخته های اعماق بدن استفاده می شود و این روش تشخیصی در سرطان سینه، برای تعیین اینکه توده جدید سینه یک توده جامد است یا یک کیست پراز مایع، استفاده می شود.
بیوپسی «نمونه برداری»: بیوپسی روشی است که در آن از بافت مشکوک نمونه برداشته شده و جهت بررسی آزمایشگاهی توسط متخصص، به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال می شود. نمونه بیوپسی برای تعیین نوع سلول های درگیر در سرطان سینه، تهاجمی بودن «درجه» سرطان و اینکه آیا سلول های سرطانی گیرنده های هورمونی یا گیرنده های دیگری دارند، انجام می شود. این روش ممکن است بر گزینه های درمانی تاثیر بگذارد.
تصویربرداری MRI سینه: دستگاه MRI از امواج رادیویی برای ایجاد تصاویری از داخل سینه استفاده می کند.
روش های درمانی سرطان سینه
روش های درمان سرطان سینه مشابه سرطان های دیگر است. شیمی درمانی «به صورت خوراکی یا تزریقی» و پرتودرمانی پایه درمان این نوع سرطان است. عمل جراحی هم یکی دیگر از روش های درمانی این بیماری است که در این روش توده سرطانی به وسیله جراحی تخلیه شده و پس از آن بیمار، تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی قرار می گیرد؛ تا سلول های سرطانی باقی مانده توانایی رشد دوباره و یا آسیب رساندن به بافت های دیگر را نداشته باشند.
آیا این بیماری قابل درمان است؟
شانس درمان سرطان سینه نسبت به سایر سرطان ها بیشتر است. اگر بدن بیمار تا دو سال بعد از عمل سرطان سینه مقاومت کند و سلول سرطانی دیگری تولید نشود، احتمال بازگشت سرطان کم می شود. اما اگر تا پنج سال بعد از جراحی، سلول سرطانی در بدن بیمار یافت نشود، احتمال بازگشت سرطان بسیار کم شده و حال بیمار رو به بهبود است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علت ابتلا به سرطان سینه چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علت ابتلا به سرطان سینه چیست؟"، کلیک کنید.