طراحی سایت فروشگاهی با جاوا اسکریپت
طراحی سایت فروشگاهی با جاوا اسکریپت: راهنمای کامل
طراحی یک سایت فروشگاهی با استفاده از جاوا اسکریپت نیازمند آشنایی با مفاهیم پیچیده و ابزارهای پیشرفته است که به شما امکان میدهد تا رابطهای کاربری پویا و ارتباطات تعاملی بین کاربر و سیستم را پیادهسازی کنید. جاوا اسکریپت به عنوان یکی از زبانهای برنامهنویسی محبوب در دنیای وب، قابلیت اتصال به سرویسهای API، ایجاد انیمیشنها و افزودن امکانات ایجاد تجربه کاربری بینظیر را فراهم میآورد.
برای شروع طراحی سایت فروشگاهی با جاوا اسکریپت، نیاز به انتخاب یک فریمورک مناسب مانند React.js یا Vue.js دارید که به شما ابزارها و کامپوننتهای آماده ارائه میدهد تا به راحتی و سرعت بالا بتوانید صفحات دینامیک و پویا را پیادهسازی کنید. همچنین برنامهنویسی سمت سرور با استفاده از Node.js و ایجاد RESTful APIها به شما کمک میکند تا با استفاده از جاوا اسکریپت، تمامی نیازهای سایت فروشگاهی خود را به درستی پوشش دهید.
مجتمع فنی تهران آموزش جاوا اسکریپت برگزار میکنه
مجتمع فنی تهران به عنوان یکی از موسسات معتبر آموزشی، دورههای آموزش جاوا اسکریپت را برگزار میکند. این دورهها شامل آموزش اصول پایه و پیشرفته جاوا اسکریپت، استفاده از فریمورکهای مختلف مانند React.js و Vue.js، ایجاد برنامههای کاربردی وب، و اصول بهینهسازی کد است. شرکت در این دورهها به شما کمک میکند تا مهارتهای لازم برای توسعه و طراحی پروژههای پیچیده با استفاده از جاوا اسکریپت را به دست آورید و به یک برنامهنویس حرفهای تبدیل شوید.
مزایای آموزش جاوا اسکریپت
علاوه بر اصول و تکنیکهای برنامهنویسی، آموزش جاوا اسکریپت شما را با نحوه استفاده از ابزارها و کتابخانههای پرکاربرد مانند jQuery، Bootstrap و Chart.js آشنا میکند که میتوانید از آنها برای ایجاد اجزاء تعاملی، طراحی رابط کاربری زیبا، و نمودارسازی دادهها استفاده کنید. همچنین با استفاده از Node.js میتوانید برنامههای سمت سرور را نیز با جاوا اسکریپت پیادهسازی کنید که این امر به شما امکان میدهد که بدون تغییر زبان برنامهنویسی، به طراحی و توسعه کامل یک سایت فروشگاهی پیش بروید.
جاوا اسکریپت چیست؟
امکان پیاده سازی امکانات گفته شده با استفاده از Html و CSS ممکن نیست و باید از JS برای پیاده سازی آنها استفاده کنیم. این زبان برنامه نویسی توسط تمامی مرورگرهای مدرن و برخی از مرورگرهای قدیمی پشتیبانی میشود و میتوانید سایتهایی جذاب و کاربردی با آن توسعه دهید.
نکته مهم این است که سطح بالا بودن زبان جاوا اسکریپت، به معنی سخت بودن یادگیری آن نیست؛ بلکه به نحوه نوشتن کدهای آن (سینتکس) اشاره دارد که به زبان انگلیسی بسیار نزدیک است. زبانهای سطح پایین از نظر نوشتار و سینتکس، به زبان ماشین (0 و 1) نزدیک هستند؛ در صورتی که زبانهای سطح بالا نزدیک به زبان انسان بوده و کدهای آن قابل خواندن و درک توسط کاربران عادی هستند.
از جاوا اسکریپت در حوزهها و شاخههای مختلف برنامه نویسی نظیر اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، توسعه اپلیکیشن و بازی، توسعه نرم افزارهای دسکتاپ، هک و امنیت وغیره استفاده میشود.
طراحی سایت با جاوا اسکریپت یعنی چه؟
بیش از 95 درصد از سایتهای مختلف جهان، با استفاده از جاوا اسکریپت توسعه پیدا کردهاند یا حداقل در بخشهایی از آنها، از جاوا اسکریپت استفاده شده؛ خصوصا در توسعه سمت کاربر یا Front-End که ظاهر سایت و هرچیزی که کاربر در سایت ما میبیند را شامل میشود.
چرا از جاوا اسکریپت برای طراحی سایت استفاده میکنیم؟
چه دلایلی برای طراحی سایت با جاوا اسکریپت و استفاده از این زبان برای توسعه یک سایت وجود دارد؟ در ادامه به طور مفصل به این سوال پاسخ دادیم و مهمترین دلایل استفاده از جاوا اسکریپت در طراحی سایت را شرح دادهایم.
فرآیند یادگیری اسان
یادگیری جاوا اسکریپت برای طراحی سایت بسیار سادهتر از دیگر زبانهای برنامه نویسی است. بعد از تسلط بر زبانهای Html و CSS میتوانید به سراغ یادگیری جاوا اسکریپت بروید. تسلط مقدماتی به این زبان در حدود 3 ماه زمان نیاز دارد؛ البته این مقدار برای هر شخص متفاوت است.
هم فرانت اند؛ هم بک اند!
جامعه قدرتمند و بزرگ
وجود ابزارهای قدرتمند
در بالا به وجود ابزارهای مختلف برای برنامه نویسی با جاوا اسکریپت اشاره کردیم. به طور کلی، برای انجام هر کاری در جاوا اسکریپت، حداقل 1 فریمورک و چندین کتابخانه وجود دارد و از این نظر، هیچ کمبودی احساس نمیشود. استفاده از فریمورکها در جاوا اسکریپت باعث میشود روند توسعه پروژه سریعتر و بهینهتر انجام شود و کدهای تکراری به صورت خودکار یا با کمترین مقدار کدنویسی انجام میشوند.
آینده شغلی روشن
اگر فقط کاربردهای جاوا اسکریپت در طراحی سایت را درنظر بگیریم، میتوانیم به 3 موقعیتهای شغلی برسیم. برای مثال:
- توسعه دهنده فرانت اند
- توسعه دهنده بک اند
- توسعه دهنده فول استک
حالا اگر بخواهیم موقعیتهای شغلی موجود برای توسعه دهنده فرانت اند را درنظر بگیریم، به چندین موقعیت شغلی جداگانه و پردرآمد میرسیم. معمولا این موقعیتهای شغلی با توجه به اهداف شرکت و تکنولوژیها و فریمورکهای مورداستفاده آنها تنظیم میشوند. برای مثال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توسعه دهنده فریمورک React
- توسعه دهنده فریمورک Angular
- توسعه دهنده فریمورک Vue
- توسعه دهنده فریمورک Ember
- توسعه دهنده فریمورک Backbone
هرکدام از این موقعیتهای شغلی، خواهان زیادی دارند و هزاران شرکت در سرتاسر جهان نیاز به استخدام این توسعه دهندگان دارند؛ البته در ایران این موقعیتهای شغلی به 3 مورد اول محدود میشود! در بخشهای بعدی درباره بازارکار جاوا اسکریپت و فریمورکهای آن بیشتر صحبت میکنیم؛ اما قبل از آن، باید با کاربردهای جاوا اسکریپت در طراحی سایت آشنا شویم.
کاربرد JS در طراحی سایت
در ادامه، به معرفی برخی از مهمترین کاربردهای جاوا اسکریپت در طراحی سایت میپردازیم.
تعاملی کردن صفحات وب
قبلتر گفتیم که هدف از ساخت زبان جاوا اسکریپت، بهبود تجربه کاربری سایتها با اضافه کردن المانهای گرافیکی و تعاملی به آنها بود. هدف اصلی از استفاده از جاوا اسکریپت در طراحی سایت نیز همین است؛ اضافه کردن عناصر گرافیکی، رنگها و عناصر پویا، ایجاد تعامل بین کاربر و سایت و موارد متعدد دیگر که همگی به بهبود تجربه کاربری کمک میکنند!
علاوه بر این، با استفاده از JS امکان اضافه کردن رفتار تعاملی به صفحات وب نیز وجود دارد. یک مثال ساده و دردسترس از این رفتارها، دکمه «بیشتر بخوانید» در صفحات مختلف است. با کلیک روی این دکمه، باقی محتوای قرار داده شده در آن صفحه برای شما نمایش داده میشود. در این حالت، سایت یک رفتار تعاملی داشته و در پاسخ به رفتار کاربر (کلیک روی دکمه بیشتر بخوانید)، ادامه محتوا را نمایش میدهد. پیاده سازی این قابلیت تنها با جاوا اسکریپت ممکن است و Html و CSS به تنهایی کافی نیست!
توسعه وباپلیکیشن
توسعه سمت سرور
بهترین روش استفاده از جاوا اسکریپت در طراحی سایت چیست؟
در ادامه، به معرفی برخی از مشهورترین فریمورکهای فرانت اند و بک اند برای طراحی سایت با JS میپردازیم.
بهترین فریمورکهای طراحی سایت با جاوا اسکریپت
قبل از معرفی این فریمورکها، بهتر است نکتهای را بدانید. به طور کلی، فریمورکهای جاوا اسکریپت در طراحی فرانت اند کاربرد دارند؛ اما برخی از آنها دارای یک فریمورک اختصاصی برای خود هستند که امکان توسعه سمت سرور را برای آنها فراهم میکند. این موضوع به مشکلات سازگاری با SEO در رندرگیری CSR در سایتهای ساخته شده با این فریمورکها مربوط میشود؛ اما برای توسعه سمت سرور در سایتهایی که بدون استفاده از این فریمورکها توسعه پیدا کردهاند نیز راهکارهایی وجود دارد.
ویو جیاس Vue.js
نود جیاس Node.js
تمام فریمورکهای بالا برای طراحی سایت با جاوا اسکریپت در بخشهای فرانت اند و بک اند مورداستفاده قرار میگیرند؛ اما در مواردی، ممکن است از هیچکدام از این فریمورکها استفاده نکنید اما نیاز به توسعه بک اند سایت با جاوا اسکریپت داشته باشید. در این زمان، Node.js ظاهر میشود.
پیشنهاد میکنم برای درک اهمیت Node.js و قدرت بالای آن در توسعه سمت سرور، مقاله مقایسه Node.js و PHP را مطالعه کنید!
بازارکار طراحی سایت با جاوا اسکریپت
از نظر درآمدی، طراحی سایت با جاوا اسکریپت یکی از بهترین و پررونقترین حوزههای برنامه نویسی محسوب میشود. اگر هر سایت کاریابی آنلاین را باز کرده و عبارت فرانت اند را جستجو کنید، حداقل 3 آگهی فعال برای استخدام توسعه دهنده فرانت اند را مشاهده خواهید کرد.
در ایران، وضعیت درآمد توسعه دهندگان این حوزه بسیار مناسب است. یک توسعه دهنده فرانت اند بسته به تواناییها و تخصص خود، بین 10 تا 45 میلیون تومان و بالاتر درآمد دارد؛ این در حالیست که توسعه دهندگان جاوا اسکریپت فول استک ممکن است تا 60 میلیون تومان و بالاتر درآمد داشته باشند.
در کشورهای خارجی نیز درآمد توسعه دهندگان جاوا اسکریپت در وضعیت مطلوبی قرار دارد. در جدول زیر، میانگین درآمد طراحی سایت با جاوا اسکریپت یا همان توسعه فرانت اند در برخی از کشورهای مطرح جمعآوری شده است.
موقعیت شغلی | آمریکا | انگلیس | فرانسه | آلمان |
React | 109,000 دلار | 57,000 پوند | 59,000 یورو | 60,000 یورو |
Angular.js | 94,000 دلار | 47,000 پوند | 54,000 یورو | 50,000 یورو |
Vue.js | 104,000 دلار | 52,000 پوند | 49,000 یورو | 56,000 یورو |
چطور یادگیری جاوا اسکریپت را آغاز کنم؟
تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وب حرفهای کار سختی است؛ تنها چیزی که میتواند این مسیر را ساده کند، استفاده از آموزشهای اصولی و مناسب است. یک دوره خوب باید علاوه بر پوشش دادن سرفصلهای مختلف و آموزش پروژه محور، پشتیبانی تخصصی نیز به دانشجویان ارائه دهد.
فرصت محدود برای ثبت نام در دوره جامع آموزش جاوا اسکریپت را از دست ندهید!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طراحی سایت فروشگاهی با جاوا اسکریپت" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طراحی سایت فروشگاهی با جاوا اسکریپت"، کلیک کنید.