سکته مغزی، علائم هشدار دهندهای که نباید نادیده گرفت
دکتر منا احمدی در گفتوگو با خبرنگار راکو از سنندج، به تشریح سکته مغزی پرداخت و بیان کرد: سکته مغزی به دو صورت اصلی رخ میدهد اول، زمانی که خونرسانی به بخشی از مغز به دلیل انسداد رگها قطع میشود و دوم، هنگامی که رگی در مغز پاره شده و خونریزی ایجاد میکند. هر دو حالت منجر به آسیب سلولهای مغزی و بروز علائم مختلف میشود.
دکتر احمدی با اشاره به عوامل خطر سکته مغزی، افزود: فشار خون بالا، دیابت و چربی خون مهم ترین فاکتور سکته مغزی است، البته سکته مغزی در افرادی که سنشان بالا است شیوع بالاتری دارد لذا با افزایش سن احتمال بروز سکته مغزی افزایش پیدا میکند.
سکته مغزی بیماری شایع مغز و اعصاب است
این متخصص، با تاکید بر اهمیت شناخت علائم سکته مغزی، اظهار کرد: اگر فردی دچار علائمی از قبیل اختلال بینایی یا تاری دید، اختلال تعادل، ضعف یا بی حسی در یک سمت بدن و اختلال تکلم شود، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه کند.
دکتر احمدی با اشاره به اینکه تاری دید ممکن است چند ثانیه، چند ساعت و یا چند روز تداوم داشته باشد، تصریح کرد: بروز تاری دید و اختلال در دیدن یک علامتی برای سکته مغزی محسوب می شود، گاهی افراد با شکایت اختلال تعادل نیز مراجعه میکنند که حین راه رفتن احساس سرگیجه، عدم تعاول و مشکل در راه رفتن پیدا می کنند.
وی گفت: یکی از علائم شایع بروز سکته مغزی می توان به فلج صورت مخصوصاً انحراف گوشه لب اشاره کرد همچنین ضعف یا بی حسی در یک دست، یک پا یا یک سمت صورت که قدرت و توانمندی فرد را کاهش می دهد.
این متخصص، خاطرنشان کرد: گاهی کاهش قدرت به گونه ای است که فرد مبتلا نمیتواند یک قسمت از اندامش را حرکت دهد، پس اختلال در حرکت دادن یک اندام یا یک سمت بدن یکی دیگر از علائم سکته مغزی است.
دکتر احمدی یادآور شد: علامت دیگری که در ارتباط با سکته مغزی مرتبط است و باید به آن دقت کرد این است که افراد اختلال تکلم و حرف زدن پیدا میکنند به عبارتی تکلم فرد نامفهوم میشود اطرافیان دقیق متوجه حرفهای بیمار نیستند یا اینکه آن فرد متوجه پیامها و حرفهای اطرافیان نیست در واقع بیمار نمی تواند محتوای کلام اطرافیان را درک کند.
سکته مغزی؛ با شناخت علائم و درمان سریع، بهبودی به دنبال دارد
دکتر احمدی با بیان اینکه در ساعت اولیه شروع سکته مغزی یعنی 3 تا 4 ساعت اول بعد از بروز سکته مغزی زمان طلایی درمان برای درمان است، تأکید کرد: هر دقیقهای که از زمان بروز سکته مغزی میگذرد، سلولهای مغزی بیشتری از بین میروند. بنابراین، درمان سریع و موثر سکته مغزی بسیار مهم است. در ساعتهای اولیه پس از سکته مغزی، پزشکان میتوانند با استفاده از داروهای انحلالدهنده لخته خون، از آسیب بیشتر به مغز جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد: اگر شما یا یکی از عزیزانتان دچار علائم سکته مغزی شدید، بدون اتلاف وقت با اورژانس تماس بگیرید. هر دقیقه تأخیر میتواند عواقب جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.
46
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سکته مغزی، علائم هشدار دهندهای که نباید نادیده گرفت" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سکته مغزی، علائم هشدار دهندهای که نباید نادیده گرفت"، کلیک کنید.