رحیم‌پور: کار رئیس‌جمهور کره جنوبی شبیه ترامپ بود/ حرکت او به ساختار کشور نمی‌خورد

مهسا مژدهی: رئیس‌جمهور کره جنوبی در کمتر از یک هفته، محبوبیت حداقلی خود را از دست داد و تبدیل به مهره‌ای سوخته در سیاست کره جنوبی شد. او با راه انداختن یک کودتا که پارلمان در مقابل آن ایستاد و نافرجام ماند، آخرین شانس خود برای ماندن را قدرت را هدر دارد. کره‌ای‌ها با وجود عذرخواهی یونگ سوک ایل خواهان استعفای او هستند و پارلمان تلاش دارد تا استیضاح او را به ثمر برساند و هر طور شده مانع ماندن ایل در کاخ ریاست‌جمهوری شود. چند ساعت قبل از رای‌گیری برای استیضاح مردم کره جنوبی در مقابل ساختمان پارلمان تجمع کرده‌اند. از آنجایی که تمام نمایندگان هفته گذشته علیه حکم حکومت نظامی یونگ سوک ایل ایستادند، به نظر می‌رسد که او شانس زیادی برای اینکه استیضاحش رای بیاورد، ندارد.

در راکو با ابراهیم رحیم‌پور کارشناس مسائل آسیای شرقی در مورد کودتا و آینده رئیس‌جمهور کره جنوبی به گفتگو نشسته‌ایم:

رحیم‌پور: کار رئیس‌جمهور کره جنوبی شبیه ترامپ بود/ حرکت او به ساختار کشور نمی‌خورد

ابراهیم رحیم‌پور معاون سابق آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه می‌گوید: برای ما هم اتفاقات کره جنوبی عجیب بود. ما در کنار هم دو کره داریم. در یکی به خاطر اینکه ساختار فردی است از این حوادث زیاد است. اما ساختار کره جنوبی نسبتا دموکرات است و در دهه‌های اخیر سابقه کودتا به این معنی وجود نداشته بلکه سابقه برکناری وجود داشته. حرکتی که رئیس‌جمهور انجام داد به ساختار کره‌جنوبی نمی‌خورد. البته این کشور دموکرات بوده و آرای متفاوتی وجود دارد. اما این شیوه‌ها مانند کودتا شیوه‌های یک کشور دموکرات نیست و یک اتفاق ویژه‌ای در داخل حاکمیت کره جنوبی افتاده است.

رحیم پور در مورد شانس رئیس‌جمهور کره جنوبی برای ماندن در قدرت گفت: این حرکت ساختارشکن بود. ترامپ هم در دوره قبل کارهای ساختارشکنانه در دوران قبلی کرد و لشکرکشی کرد و حرکات ویژه‌ای از خود نشان داد. کار یول هم شبیه کار ترامپ است و بستگی به این دارد که مراکز قدرت در این کشور چقدر می‌توانند بر پارلمان غلبه کنند. من بعید می‌دانم که رئیس‌جمهور قدرت داشته باشد تا افکارعمومی را به سمت خود برگرداند و بعید است بتواند به صورت طبیعی در کره جنوبی به کار خود ادامه دهد.

وی در پایان گفت: به طور معمول اگر دو سوم نمایندگان پارلمان استیضاح را قبول کنند، استیضاح رخ خواهد داد و طرف مقابل ممکن است از صندلی قدرت پایین کشیده شود. اما در مورد استعفا طبیعی‌اش این است که فرد اگر احساس کند استیضاح موجب برکناری می‌شود خودش پیش‌دستی کرده و کنار بکشد. همانطور که او عذرخواهی کرده بهتر است خودش استعفا دهد تا نیازی نباشد که از نظر قانونی او کنار گذاشته شود. مگر اینکه قوه تشخیص را از نظر روانی نداشته باشد.

311312

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رحیم‌پور: کار رئیس‌جمهور کره جنوبی شبیه ترامپ بود/ حرکت او به ساختار کشور نمی‌خورد" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رحیم‌پور: کار رئیس‌جمهور کره جنوبی شبیه ترامپ بود/ حرکت او به ساختار کشور نمی‌خورد"، کلیک کنید.