چه شده که زنها در ورزشگاهها حرفهای رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟

چه شده که زنها در ورزشگاهها حرفهای رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟

به گزارش راکو، روزنامه هم میهن نوشت: ریشه این مسیله نیز در ناسازگاری فرهنگ ورزشی با ارزش های سنتی است. این ناسازگاری به ویژه در ورزش زنان اهمیت بیشتری دارد. در سنت اجتماعی ما زن اساساً واجد جایگاهی نبود که بخواهد برای اثبات خود به صحنه بیاید و از آن مهمتر سرود برابری با مرد را بخواند. آن سنت الزامات خاص خود را به رفتار و پوشش و جایگاه زنان بار می کرد.

ولی زن در جامعه جدید تمام این محدودیت ها را رد می کند. شاید تعجب کنیم که چرا برخی از زنان نیز همپای مردان از کلمات رکیک استفاده می کنند. کلماتی که حتی کاربرد آن از سوی زنان وجاهت منطقی ندارد. علت این پدیده در همین اصرار به برداشتن مرزهای تمایزی است که چون به اجبار ایجادشده شکل های افراطی و حتی مضحک هم پیدا کرده است.

مشکل مهم و دیگر این ساختار داشتن تصور حق انحصاری امور به ویژه در حوزه فرهنگ نزد صاحبان قدرت است این تصور موجب شده که در اجرای اهداف فرهنگی به کلی ناکارآمد شوند. نمونه آن فضای عمومی ورزشگاه ها به ویژه فوتبال است که متاسفانه در کشتی هم هست و در سال های اخیر به والیبال و سایر رشته های ورزشی هم سرایت کرده است.

سیاست زدگی در ورزش، انحصار نسبی در مالکیت تیم های ورزشی، کوشش برای تبدیل ورزش به ابزاری برای پیشبرد اهداف فرهنگی غیرمرتبط با ورزش، عدم حضور مردم و ذینفعان در مسایل و مدیریت باشگاه ها و نیز تنظیم مقررات عمومی فضاهای ورزشی، در کنار علاقه وافر برای حضور در رقابت های ورزشی در سطح بین المللی و کوشش برای کسب مدال و جام و افتخار به آنها؛ جملگی موجب ایجاد سیاست هایی متعارض و فضایی مغشوش در ورزش شده است که دیر یا زود هزینه آن هم باید پرداخته شود.

این گونه تعارضات و عوارض در اغلب حوزه های مدیریتی وجود دارد ولی به عللی از جمله ضرورت تبعیت از منشور المپیک و مقررات فدراسیون های جهانی؛ در ورزش برجسته و مشهود شده است؛ زیرا در صورت عدم رعایت ضوابط این نهادهای بین المللی، امکان اخراج از فدراسیون های ورزشی جهانی وجود دارد و از آنجا که ورزش به ویژه ورزش قهرمانی رکن مهمی در تامین اوقات فراغت یا حتی هویت بخشی جوامع جدید است، تن دادن به اخراج موجب بحران داخلی خواهد شد.

فراموش نکنیم که ایران همچنان در حوزه ورزش در مقایسه با کشورهای مشابه خود حرف های زیادی برای بروز استعدادها دارد. بعلاوه پربیننده ترین شبکه تلویزیونی ایران با فاصله زیاد، شبکه هایی است که به ورزش می پردازند و الا صداوسیما فاقد مشتری جدی خواهد بود.

مجموعه این وضعیت در ورزش ایران موجب شده که حکومت هم در داخل و هم در خارج دچار چالش شود. چالش هایی که با گذشت زمان تشدید می شود و به اتخاذ تصمیمات به نسبت عجیب منجر شده و خواهد شد.

راه حلی جز سیاستگذاری بدون تناقض یا با تناقضات اندک نیست. با ممنوع کردن حضور زنان یا مردان در ورزشگاه ها هیچ مسیله ای حل نخواهد شد. مقررات پوشش هم همچنان دامن گیر فدراسیون های ورزشی خواهد بود.

23302

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه شده که زنها در ورزشگاهها حرفهای رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه شده که زنها در ورزشگاهها حرفهای رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟"، کلیک کنید.